Bevordering langer zelfstandig wonen

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-10-2010 Met behulp van ICT-snufjes in woningen gaat de gemeente  - als antwoord op de vergrijzing - proberen ouderen langer zelfstandig thuis te laten wonen. Daarvoor zijn 4 proefprojecten in Noord, West en Rosmalen uit gekozen.

-In Noord gaan verschillende zorgorganisaties (Stichting Nieuwebrug, Cello, Reinier van Arkel en de Van Neynselgroep) gezamenlijk de dienstverlening via beeldtelefonie verbeteren/ondersteunen. bijv. bij het indelen van hun activiteiten of door uitbreiding van zorg in acute situaties [ook ’s avonds en ’s nachts].
-In West  Brabant Leven (Brabant Wonen, Brabant Zorg en Divers met beeldschermcontact bij ouderen. Mantelzorgers kunnen informatie en hulp krijgen van professionele dienstverleners. Daarnaast gaan Thuiszorgcentrale IVT in West 
ouderen en chronisch zieken mbv een elektronische pillendoos helpen met de dosering van hun  medicijnen.
-In Rosmalen starten de drie wijkraden uit Rosmalen Zuid een virtueel wijknetwerk dat alle inwoners van de wijk op maat toegang biedt tot nuttige én leuke diensten.
De proefprojecten, die worden betaald door de deelnemende organisaties, de gemeente en de provincie, lopen door tot eind 2012.