Ongelukje bij Museum: meetwagen vast in modder

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-11-2010 | Gewijzigd op: 11-11-2010
Vanmiddag- woensdag 10 november 2010- raakte een meetwagen van Ingenieursbureau INPIJN- Blokpoel uit Son vast in de modder van de bouwkluil voor de uitbreiding van het Noordbrabants Museum, zijde Beurdsestraat. De wagen zat muurvast, de chauffeur was er heelhuids uit geklommen. Het wachten was op mankracht en materieel om de zware wagen er uit te kunnen trekken. Intussen moest de firma BUFIX zijn werk -het leegzuigen van de bouwkuil die vol water stond - een dag uitstellen.

Woensdagmorgen 10 november 2010

Vanmorgen 10 november 2010 raakte een meetwagen van INPIJN BLOKPOEL vast in de blubber van de museumbouwkuil  aan de Beurdsestraat.

foto's © paul kriele, 10 november 2010/ 11.45 uur

Woensdagmiddag 10 november 2010 vanaf 15.00 uur

Op het bouwterrein aan de Beurdsestraat werden manschappen opgetrommeld om te komen assisteren .  
-En een dragline ging alvast tussen de hopen zand een pad vlakmaken om dichterbij de meetwagen te kunnen komen.
-Eerst werd er een- van metalen platen voorzien - zandpad aangelegd waarover de bulldozer de wagen, die overigens ook met rupsbanden was uitgerust, kon benaderen.

foto's © paul kriele, 10 november 2010.

-Nadat er een ketting aan de bumper was aangehecht kon het trekken beginnen.
-En er waren uiteraard ook stuurlui aan de wal..

foto's © paul kriele, 10 november 2010
Maar zoiets verloopt niet altijd even soepel: De ketting brak op een gegeven moment, de meetwagen dreigde om te vallen en de eerste bulldozer kwam bijna vast te zitten en kreeg daarop assistentie.
De krachtpatsers stonden even voor aap. Knap dat die bulldozer overigens Bokito heet...[rechtsboven] .

 

Boven: Er wordt eerst nog even extra zand gestort anders zouden het hulpverlenend  materieel zelf in de modder wegzakken.. foto's © paul kriele, 10 november 2010.

Intussen was het al over vieren en rond half vijf was deze onverwachte klus afgerond en stond de meetwagen weer op het droge. 
foto's © paul kriele, 10 november 2010.

Bergmans Bronbemalingen putboringen [Bergeijk] heeft zijn werk, de kuil watervrij te maken donderdag 11 november 2010 hervat.
De bouwkuil waar ook de parkeergarage moet komen, staat nog vol water. Die kuil wordt door Bergmans Bergeijk leeggepompt. foto's © paul kriele, 11 november 2010.


Terug naar boven