Rechtzaak tegen curator Oil & Vinegar

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-12-2010 | Gewijzigd op: 09-12-2010
Joop Seebus heeft over de affaire Oil & Vinegar en dan met name over de duistere achtergronden van het proces en het onterecht uitkeren van managementgeld aan John Blogg, onder wie de zaak tot een faillissement *leidde, een boek 'Oil & Venijn' geschreven.
Volgens Seebus wordt die hele zaak in een doofpot gestopt. Het lijkt het erop dat de curatoren niet schromen een vervalst document aan de Rechter te tonen, om maar niet mee te hoeven meewerken aan een onderzoek door benadeelden, zegt Seebus, die ook twijfelt aan de - wat hij noemt - bedenkelijke rol van de ABN/AMRO. Tegen de curatoren wordt deze week aangifte gedaan bij de politie.

* Noot faillissement
Oil & Vinegar heeft in 2007 een doorstart gemaakt met een nieuw moederbedrijf.

-Rechts: De zaak aan Achter het Verguld Harnas, waarmee John Blogg later doorging, nadat zijn Oil & Vinegar keten failliet raakte.
-Boven: Middenin een zaak van Oil & Vinegar in de Vughterstraat die in 2008 een doorstart maakte door een zelfstandige franchise-ondernemer.
.
foto © paul kriele, 23 juli 2007.
 

In het eerder gepubliceerde artikel dd. 27 november 2008 Oil en Vinegar failliet staat onder meer: 
De nieuwe formule Nice ’n Easy van John Blogg, de man van voorheen Oil & Vinegar, is geflopt. Het paradepaardje, beter pilotstore van Blogg, die op 7 december 2007 op Achter het Verguld Harnas opende, heeft het niet kunnen redden. Met deze riante en luxe zaak wilde Blogg goede sier maken en potentiële ondernemers interesseren voor deze formule. Dat was een combinatie van winkel met masterclasses en kookdemonstraties. Blogg was zelf voor 40 % aandeelhouder, maar wilde diens mede-investeerders niet noemen. Blijkt o.a. tot 2007 Ton Koster te zijn geweest..
Initiatiefnemer en eigenaar John Blogg [*Utrecht, 1947] wijt het faillissement aan de kredietcrisis. Dat is een wat snel en kort door de bocht genomen excuus, zo kort na deze economische dip. Waarschijnlijk zit Blogg zelf slecht bij kas, wat een gevolg is van zijn hoge ambities.