Noordbrabants Museum gaat digitaal ondergronds

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-03-2011 | Gewijzigd op: 03-03-2011
In de verbouwing naar een groter museum gaat het Noordbrabants Museum tot najaar 2012 ondergronds, aldus de toelichting op een periode vanaf 16 mei aanstaande, waarin het museum 24 uur per dag digitaal toegankelijk blijft.
Via www.noordbrabantsmuseum.nl  is de eerste  digitale expo 'De zompige wereld van ’t Moer' te zien, een inkijk in de catacomben van het museum aan de Verwersstraat en straks ook aan de Beurdsestraat.
 
Eén van de cartoons in de nieuwe digitale expositiekelder van het Nb-Museum van de bekende Bossche [*Heeze] illustator Miesjel van Gerwen. foto © gerard monté, 28 maart 2002.

De digitale tentoonstelling bestaat uit een selectie getekende columns van beeldend kunstenaar, illustrator en grafisch vormgever Miesjel van Gerwen [*Heeze, 1950].  Al 15 jaar staan zijn getekende columns in het Brabants Dagblad.
In de -actuele- sociaal-politiek getinte cartoons tekent Miesjel merendeels padden,kikkers en vogels, die thuishoren in  het Bossche moeras ['t Moer], waarin zelden iets van de grond komt  en je niemand kunt vertrouwen ....

In de virtuele kelder van het ondergronds museum kan de bezoeker door vier ruimtes dwalen, elk met een eigen sfeer. Stadschroniqueur Eric Alink heeft er de begeleidende teksten  bijgeplaatst . De tentoongestelde werken worden om de zoveel tijd gewisseld.
Met 'De zompige wereld van 't Moer' probeert het Noordbrabants Museum de verbouwing en -dientengevolge de sluiting- een digitaal-actieve en positieve wending te geven.