Oproep van 'Fietsen scoort' per fiets naar 't werk te komen

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-08-2011 | Gewijzigd op: 30-08-2011
De campagne Fietsen Scoort roept alle werknemers in Nederland op om maandag 12 september 2011, in de aanloop naar de Europese Mobiliteitsweek *, op de fiets naar het werk te gaan.  'Fietsen Scoort' wil zoveel mogelijk mensen laten fietsen voor een beter klimaat en een betere gezondheid. Onder de deelnemers die zich aanmelden op  www.fietsenscoort.nl worden leuke prijzen verloot, waaronder een nieuwe fiets!
Fietsen Scoort is een initiatief van COS Zeeland waarbij wordt samengewerkt met het COS in Brabant, Flevoland, Utrecht en in Overijssel.


Vanaf begin dit jaar hebben 28.000 deelnemers al meer dan vijf miljoen fietskilometers geregistreerd op de website www.fietsenscoort.nl. Elke fietskilometer wordt omgerekend naar een bijdrage aan het terugdringen van het broeikasgas CO2, de verbetering van eigen conditie of de financiële besparing ten opzichte van de auto. Tot nu toe is er dit jaar 1 miljoen kilo CO2 minder in de lucht gekomen door al deze fietsers.

Fietsers krijgen maandagmorgen een verrassing!
Op diverse plaatsen in het land zullen medewerkers van Fietsen Scoort en het COS (Centrum Internationale Samenwerking) de woon-werkfietsers ’s morgens vroeg belonen met een verrassing. Ook werkgevers kunnen het fietsen naar het werk veel beter ondersteunen.


*Noot Mobiliteitsweek: De Europese Mobiliteitsweek vindt plaats van 16 - 22 september 2011. Zie ook  www.mobilityweek.eu
De campagne Fietsen Scoort wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Buitenlandse Zaken.