Oeteldonk reikt 'Lange Teen' uit aan mgr. Mutsaerts en Coen Free

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-01-2012 | Gewijzigd op: 27-12-2016
Een traditie binnen Oeteldonk is de uitreiking van  een 'Lange Teen' aan diegene die zich door een onfortuinlijke of ongelukkige manoeuvre kenbaar heeft gemaakt in carnavaleske of in de pubieke sfeer.
Zo ontvangen onder meer  hulpbisschop Mutsaerts en Coen Free aanstaande zondag 22 janauri 2012 in de Heltheuvel een 'Lange Teen. 
De initiatiefnemers, de 'Bond van Lange Teendragers'[B.L.O.O.T], had in december 2011 al vijf  kandidaten voorgedragen. 
De vraag is of de genomineerden, die zich - volgens de Bond B.L.O.O.T.-  het afgelopen jaar 'verdienstelijk' hebben gedragen, wel of niet komen opdagen. De ceremonie  vindt in de Helfheuvel plaats tijdens de Opwèrremer van de Krabkes. 
Het benoemingsdicht wordt samengesteld door Frank Finkers, de uitreiking doet Ron Michielsen, minister van Verenigingszaken.

De vijf kandidaten zijn:
-Thad van der Bruggen (lid Ministerie van Optocht en Boerenparrelementslid): voor diens optreden in de Boerenparrelementsvergadering naar aanleiding van de benoeming van een minister van optocht a.i.
-Huub van Mackelenbergh (Kletser/Kwekfestijnzanger/veelkunner): voor diens optreden vanuit een doodskist tijdens de kwekfestijnact [november 2011].
-Bettie Hammelburg (ex-minister van Optocht): voor de problemen die geleid hebben tot en tijdens haar aftreden als Minister van Optocht.
-Coen Free ( voorzitter jury Kwekfestijn): n.a.v. diens opmerking tijdens de bekendmaking van de
finalisten van het afgelopen Kwekfestijn dat de kwaliteit van dat jaar slecht was.
-Hulpbisschop mgr. Rob Mutsaerts voor diens optreden inzake de voormalige San Salvatorparochie.