College zwicht:: voor theater nieuwe ronde, nieuwe kansen

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-01-2012 Onder druk van de politiek, de ondernemers, de belangenorganisaties en de horeca is het College van B&W gezwicht voor een massa van commentaar en de roep om openheid rond het onderzoek van een nieuwe theaterlocatie. Alle registers [onderzoeken] staan weer open. 
De raad mag bestuderen, beredeneren en tot slot kiezen uit ...acht  opties.
Het nieuwe theater in de stad kan weer komen, óf op de locatie GZG, óf aan de Zuidwal/Prins Bernhardstraat, óf in het Paleiskwartier. Naast 't Zand  zijn dat de meest haalbare opties, mits...Dat is de uitslag van het raadsdebat van dinsdagavond 24 januari 2012.

PvdA-wethouder Jeroen Weyers, de opvolger van Rodney Weterings ging overstag en gaf alsnog het onderzoeksdossier over een nieuwe theaterlocatie vrij en legt daarvan alle acht opties open.

foto © paul kriele, 21 oktober 2011.
 

Dankzij een geste van de nieuwe en jonge PvdA-wethouder Jeroen Weyers,  begint het spel opnieuw. Maar wettelijk  gezien was Weyers verplicht inzage te geven in het onderzoeksdossier. Met de ommezwaai naar een logische openheid heeft het College een reprimande van de oppositie daarover voorkomen.