Vandaag 2 september Artibosch met kunstroute van start

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-09-2012 | Gewijzigd op: 02-09-2012
Vanmorgen vroeg begonnen de eerste standbouwers hun kraam op de Parade en rond het Sint Janskerkhof op te zetten. Vandaag - zondag 2 september is het  de dag van het kunstfestival Artibosch. Daar hebben zich nu ook in diverse ateliers  bij aangesloten door hun deuren open te zetten. Een met krijt op straat aangegeven rout leidt naar deze deelnemers.

Naast een presentatie van 70 professionele kunstenaars, zijn er op twee podia live muziek, theater, moderne dans, en poëzie  te beluisteren en te aanschouwen.
Op de Parade vindt je onder andere staan zeecontainers met kunst, een reparatiestraat van Transition Towns, een mini-(kunst)boekenmarkt, de mobiele fotostudio van SOLOS en een stoepkrijtproject van kunstenaar Jeroen Bos. Ook is er  de ArtiKids-hoek voor de kleinsten.

 
Vanmorgen vroeg, 2 september 2012, begon de opbouw van de kunstmarkt.
Een krijtroute leidt naar de deelnemende galerieën.
-Boven: Galerie INDRUK in de Lange Putstraat.
-Rechts boven: Galerie Hüsstegge in de Verwersstraat.
-Rechts: Galerie VNNX ook in de Verwersstraat
.

foto's © paul kriele, 2 september 2012.

In De Muzerije is dit jaar voor het eerst de ‘Zelfgemaakte Markt’, een initiatief van Sanne Bloem uit Utrecht. De kunstroute, vorig jaar nog voorzichtig van start, trekt dit jaar in twee verschillende routes langs vele galeries in de stad.
Daarnaast zijn een aantal bekende en minder bekende kunstinstellingen present.

BuroKoek Interieur & Architectuur opent tijdens de kunstroute haar deuren. Deze gekrijte route van kunstenaar Jeroen Bos gaat om het uur vanaf de stand van BuroKoek op de Parade olv een gids langs kunstzinnige ateliers.Terug naar boven