Steven Goedhart gaat 'de Blije Uil' runnen

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-08-2006 Steven Goedhart begint als eigenaar van restaurant De Blije Uil in de Molenstraat 23. Daar konden de vorige exploitanten Patricia Scholte en Erwin Weber de huur niet aan. De 35-jarige Goedhart is ook de degene die Poco Loco in de Korte Putstraat 24 en bar/eetcafé Ramblas op Brede Haven 7 leidt. Dat zijn restaurants die Svitlana Kaplenkova in eigendom heeft. De Blije Uil gaat voortaan Bon Coeur heten.  -
 
Molenstraat 23/25 al vanaf de jaren 70 een restaurant.

foto © gerard monté, 18 januari 2004.  

De Blije Uil terug naar Ted de Haas   14 juli 2006
Patricia Scholte en Erwin Weber stoppen eind deze maand [juli 2006] met de exploitatie van de Blije Uil. Anderhalf jaar hebben de twee de zaak, die een vaste klantenkring had opgebouwd, geleid.  De huurkosten werden te hoog en ook de inventaris bleek een te hoge last voor de twee jonge ondeernemers. Ted de Haas zegt dat ie nu zelf het etablissement gaat leiden, maar dat vinden de twee onwaarschijnlijk. De Haas woonde ertijds zelf boven de zaak. Het rstaurant op perceel Molenstraat 23-25 heeft een wispelturig verleden achter de rug. Het was in eigendom van Hans van Meesen, maar werd door de Haas gekocht en toen weer doorverkocht. Momenteel staat het in beheer bij Dennenbosch, een firma die geleid wordt door Leo Geertman en Ted de Haas.
Ted de Haas gaf de zaak in 2004 in beheer bij zijn vrouw Svetlane Hjadun, maar dat had zuiver een jruidische achtergrond.
Wil Mommersteeg [ later Le Bateau] begon er 25 jaar geleden met 't Uileke.