Opening creatieve ideeŽnwinkel op Hinthamerstraat 147

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-08-2013 | Gewijzigd op: 29-08-2013
Vanmiddag donderdag 29 augustus 2013,heeft wethouder Jeroen Weyers het pand Hinthamerstraat 147 geopend. Daar is naar idee van de stadskunstenaar Lucas de Man, een ´winkel´  gestart, waar men ideeën aan het publiek kenbaar kan maken via sheets, die er vertoond worden, of binnen, of in de etalage. Deze winkel is letterlijk de etalage waar je op een moderne manier je creativiteit kunt laten zien, sprak ook later wethouder Weyers.
Maar een niet onbelangrijk element bij dit initiatief isdat  De Man zonder subsidie werkt en dat hij gebruik kan maken van de crisis door lege panden te benutten. Want soms zit je ergens maar voor een paar maanden.. En dan mag je niet eens iets aan dat pandv eranderd hebben. Dat is absurd,´ zegt De Man.

-Boven: Wethouder Jeroen Weyers  aan wie Lucas de Man het te danken heeft dat binnen een week door een krabbeltje van de wethouder, hij over dit pand kon beschikken.
-Rechts De opening van Hinthamerstraat 147, naast de Geerlingse brug.


foto´s  ©  paul kriele, 29 augustus 2013

Lucas de Man wil graag mensen met ideeën samen brengen om de stad  nog leuker en gezelliger te maken, maar zeker om het kunst- ,en cultuurniveau te verhogen. Den Bosch is al leuk, maar met het aan elkaar overbrengen van ideeën kan het nog leuker worden,´aldus Lucas de Man die zich verrukt toonde over Den Bosch. Beter dan in Tilburg en Eindhoven, waar dit soort dingen moeizamer van de grond komen.´
Lucas kreeg van wethouder Weyers het compliment dat hij al zo snel zichtbaar is in de stad en bekend bent geraakt. ´Je legt de verbinding met mensen die in de kunst-, en cultuur actief en erbij betrokken zijn. Daarbij breng je de stad op een hoger niveau. Kontakt leggen is nodig,´ aldus Weyers en sneed daarmee de kern aan van De Mans´ bedoelingen.
In de etalage worden de aangedragen concepten via sheets aan het publiek getoond. De projector gaat werken zodra iemand voor de etalage beweegt..

foto ©  paul kiele, 29 augustus 2013.

Iedereen kan suggesties doen. Ze worden door De Man gekeurd  ´Er is nog ruimte, aldus de bedenker van dit concept dat naar andere panden uitgebreid gaat worden. Op de sheets staan al dewww.transfarmers.nl stadshoevetuinen en de idee van Goodmorning.org [goede morgen zeggen tegen elke passant] .

Terug naar boven