Minnen en plussen met de kerst

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-12-2008 | Gewijzigd op: 04-12-2008
Boven: Een mini St.Jan te koop op de kerstmarkt van 2007.
Rechts boven: de kerstman door het winkelgebied. Rechtsonder: kerstkoor Voluum dat optrad in december 2007 in de Korenbrugstraat bij M'n Tante
.
foto's ©  paul kriele 16 december 2007.

De kerst nadert, de eerste kerstbeurs, was in het voorbije weekeind in de Brabanthallen.
Tussen de activiteiten door klinken nog wat kerstklanken van bijv. De Volkskerstzang in het Provinciehuis, waar het gouden Gemengdkoor op zondag 14 december 2008 optreedt.
De maandag 22 december 2008, voorafgaand aan de kerst, vindt in TheateradParade het kerstconcert plaats door het Brabants Orkest en maandag 15 december is het jaarlijks kerstconcert van het CDA in de Sint Jan, waar het CDA haar gasten ontvangt en hen aansluitend een souper aanbiedt in het stadhuis.
Tegenover de glorie en rijkdom op dit kerstconcert staat dat de minima komend voorjaar 50 euro bijkrijgen, maar door de kredietcrisis komen de ondernemers tijdens de kerstproeverij in TheateradParade maar karige over de brug,vergeleken bij voorgaande jaren. De Kerstproeverij in TheateradParade op 18 december 2008 verwacht zo’n 270 gezinnen als gast te ontvangen. Vincentius, Divers en de gemeente organiseren samen met studenten van het Koning Willem 1-College de ontvangst.
Deze kerstproeverii is een antwoord op Bourgondisch Den Bosch, welk evenement eerst ook de Proeverij heette. Burgemeester Rombouts vroeg een paar jaar geleden aan de organisatie ook iets voor de minima te doen, Aldus.