Coos: nieuwe boetieks Snellestraat 32 en 33A

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-12-2008 | Gewijzigd op: 23-12-2008
 
De Snellestraat aan de zijde van restaurant Méprise en Pieter van Osch. Op nummer 32 [2e pand van links] zit al vanaf september 2008 'Coos', een boetiek met Italiaanse damesmode. Op de begane grond van Snellestraat 33A komt  een winkeltje en er boven twee appartementen. Carla van Coos op nummer 32, opent hier nog voor Kerst een tassenboetiek.
foto © paul kriele, 4 en 5 december 2008.

Op Snellestraat 33 A en aan de overkant, waar voorheen de Afrikaanse zaak in sieraden en kunst was gevestigd zijn de boetieks gekomen van Jacoba, roepnaam Carla, der Kinderen. De naam van de intieme winkeltjes is Coos, zo noemde ze me vroeger, aldus de als een Spaanse flamencodanseres geklede 52-jarige zakenvrouw.
Aan de zijde van Pieter van Osch zit, op nummer 32, een boetiek in Italiaanse dameskleding dat al vanaf 22 september draait en aan de overkant wordt in een kleine ruimte op 33A een boetiek ingericht voor tassen en accessoires, zoals riemen en sjaals. Dat boetiekje, gelegen net even om de hoek met de Minderbroedersstraat gaat nog voor Kerst open.
Huiverig voor de pers..
Het was moeilijk mevrouw Jacoba roepnaam Carla en vroeger Coos der Kinderen te bevragen. Haar partner Louis van den Nieuwenhof smeerde h'm al gelijk bij het zien van de pers. Eerder bleek informatie niet te kloppen toen we naar de  toekomstige bestemming van Snellestraat 32 vroegen.
Uit onderzoek blijkt Van den Nieuwenhof met zijn damesmodezaak Komlan en met de daarnaast  gelegen herenmodezaak, die tot 1 juni 2003 gevestigd was op Vughterstraat 29-31 [voormalige bakkerij De Koning]  en later naar de Verwersstraat 22 verhuisde failliet te zijn geweest. Op zich komt dat wel vaker voor, maar minder vaak  op dezelfde persoon.
Zakenman en muzikant Louis van den Nieuwenhof [l], die er hier en daar een aardig toontje op los slaat.

foto © paul kriele, 21 december 2008.

faillissementen
Van den Nieuwenhof was met zijn zaken ondernemingen in 1995 [Match King],  1996 [Lucarno evenementen] en in 2004  [??] en in 2007[Sopreza Dorpsstraat in Vught] ook al failliet verklaard.
Voor de ondernemers die met hem zaken deden, onder wie ook tal van kledingleveranciers [goederen bijv. op consignatie geleverd], had dat ingrijpende consequenties. Zij  konden naar hun geld fluiten.
Uit de meer recente  faillissementen staan nog wat schulden open van perceel Vughterstraat 31 [erven De Koning] ten bedrage van € 35.000 en voor het perceel Verwersstraat  22b [eigenaar R. van Amelsfoort]  een schuld van € 15.000. 
nieuwe poging  in de Snellestraat
De huidige activiteiten 'Coos' in de Snellestraat liggen op naam van Jacoba der Kinderen met wie Van den Nieuwenhof een relatie heeft [Baselaarstraat], maar niet echtelijk is verbonden.

Terug naar boven