City Change Center presenteert jaarprogramma

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-06-2008 | Gewijzigd op: 11-01-2012

Sedert kort is vanuit de Nieuwstraat het City Change Center [CCC] actief.
Een moeilijk woord voor een uniek team. De internationaal klinkende naam verwijst naar de samenwerking mede door de inbreng van iedereen wat de stad ten goede moet komen. Steden zijn al jaloers op dit initiatief dat als platform is voortgekomen uit de denktank van architect Aart Wijnen.

Dit onafhankelijk platform steunt en werkt ook intensief met de gemeente samen en ook met de overige ‘kernpartners’, zoals de Bieb, BAI en Divers, de heemkundekringen, KW1-College en de HAS, de Muzerije en andere culturele instellingen.

Dit innovatief centrum kwam met de presentatie [mei 2008] van haar jaarprogramma, vanuit een eigen pand op Nieuwstraat 24, officieel naar buiten. Het beweegt zich op het vlak van wijkrenovatie, tracht kunstenaars te stimuleren en hen uit hun schulp te laten komen [Makershuis], het staat aan de basis van een nieuw kenniscentrum op de locatie GZG, waar bijv. de bieb en het stadsarchief en andere instellingen samengaan. Het brengt ook mensen en ideeën samen rond ‘de kanaal’ of het museumkwartier, waar nog allerlei panden een nieuwe bestemming gaan krijgen.

Het CCC dat een bestuur heeft [voorzitter Joep Baartmans] en werkorganisatie met een directeur, Jacky Goossens, gaat zich ook richten op de nog aan te wijzen Brabantse Culturele hoofdstad [2018] en het Jeroen Boschjaar [2016] .

Met alle instanties /instellingen en met elkaars inbreng wil zij voor iedereen de stad tot een paradijs op aarde maken. Paradijs is niet toevallig een zinspeling op het naderend Jeroen Boschjaar.
Zie ook www.citychangecenter.nl