De Toonzaal organiseert Muziekpietenhuis voor 4-8 jarigen

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-10-2015 | Gewijzigd op: 04-11-2015
Henri Broeren, directeur van de Toonzaal organiseert tegen Sinterklaas voor kinderen van 4-8 jaar een Muziek-Pieten-Huis. Dat is een muzikaal spektakel, waaraan de kinderen zelf meewerken, met Sinterklaas als toehoorder.
De kinderen krijgen op 2 december 2015 een muzikale opleiding tot muziekpiet. Door die training kunnen ze ’s avonds zelf een muzikale voorstelling maken. Daarmee zijn ze zowel producent als deelnemer.
Het Muziek-Pieten-Huis staat onder leiding van Peer de Graaf en wordt muzikaal begeleid door een band olv Jeroen Doomernik.

 
Kinderen maken in De Toonzaal zelf een muziekproductie rond pieterman.
De productie staat olv Peer de Graaf.

Theaterdirecteur Broeren: ‘Meestal zitten kinderen passief naar een voorstelling te kijken. Nu zijn ze zelf als muziekpietjes de artiesten.
Behalve de Sint als toehoorder zijn ook de ouders op die dag [oefenen en de uitvoering] welkom.
Meespelend effect van deze kinderproductie is, dat de jeugd door deze musicalachtige opzet ook eens De Toonzaal leert kennen.

Broeren hoopt dat dit idee een traditie wordt. Het is een pilot die al door het Prins Bernhard Cultuurfonds wordt gesubsidieerd.
De inschrijving voor dit ‘ Muziek- Pieten-huis’ op 2 december 2015 begint meteen na de intocht van de Sint [op 14 november] op maandag 15 november 2015.