Sint-Nicolaas opent het eerste Muziekpietenhuis in deToonzaal

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-11-2015 | Gewijzigd op: 04-11-2015
Zoals bericht*  arriveert Sint-Nicolaas op 15 november 2015/12.00 uur per boot bij de Citadel. Na zijn intocht bezoekt de Sint de Toonzaal in de Prins Bernhardstraat. Daar opent die middag de Sint met burgemeester Rombouts het Muziekpietenhuis.

Zie bericht 'Toonzaal organiseert Muziekpietenhuis voor 4-8 jarigen' bericht dd. 7 oktober 2015.

 
De Toonzaal in de Prins Bernhardstraat wordt het eerste Muziekpietenhuis waar kinderen [4-8 jr.] -onder begeleiding- muziek kunnen maken en aan een eigen musical mee kunnen doen.


Het Muziekpietenhuis is het eerste mini-conservatorium, waar Bossche kinderen hun Muziekpietendiploma kunnen halen. Na inspectie van het Muziekpietenhuis door de Goedheiligman vindt de eerste kinderworkshop om 16.30 uur plaats voor een aantal Muziekpietjes in spe.
Tijdens deze workshop, verpakt in een feestelijk aangeklede voorstelling, werken kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar in het geheim aan een groots muzikaal eerbetoon aan de Sint.
Op 2 december 2015 om 15.30 komt de Sint persoonlijk naar De Toonzaal om zijn muzikale cadeau in ontvangst te nemen.

Aanmelden: kinderen, met of zonder muziekinstrument, kunnen tussen 15 november en 2 december bij De Toonzaal terecht om muziek te maken. Een toegangskaartje voor deze mini-muziekopleiding kost € 5,00 en is te reserveren via www.detoonzaal.nl.