ProgrammaTheateradParade voor seizoen 2014/15

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-04-2014 TheateradParade heeft het programma van 250 theatervoorstellingen en concerten voor het seizoen 2014/2015 gepresenteerd. Daarin '...springen in het oog  [internationale] namen, nieuwe helden en bruisende samenwerkingen.'
Zo werkt Theater aan de Parade intensief samen met De Toonzaal (co-programmering van o.a. Amsterdam Sinfonietta met de getalenteerde broers Jussen), Theaterfestival Boulevard, het Internationaal Vocalistenconcours, de Koningstheateracademie [o.a. met Scrooge Experience], stadskunstenaar Lucas De Man, stadsprogrammeur cabaret Frank Verhallen en vele anderen.


Een greep uit het programma
Cabaret: 
Jochem Myjer, Ronald Goedemondt en Guido Weijers met zijn eerste Oudejaarsconference. Bijzonder is ook de hommage voor Bram Vermeulen door gerenommeerde cabaretiers en muzikanten.  En exclusief: de 2000e feestelijke voorstelling van Mark van de Veerdonk.
Popscene
In de poscne: René Froger, Alain Clark, De Dijk, Rowwen Hèze en Miss Montreal. En de onlangs met een Edison voor beste popact bekroonde Sandra van Nieuwland. en één van de meest succesvolle rockbands Within Temptation.
Toppers en must-see voorstellingen 
Pilobus Dance Theatre, het Israëlische dansfenomeen L-E-V,  ‘Otello’ van Ekaterinenburg Opera & Ballet, NTGent, het Sint Petersburg Ballet, Christina Branco en muziekicoon Rocco Granata.
Opvallende voorstellingen en concerten 
De Nederlandse Reisopera (met Sweeney Todd en Orphée et Eurydice), Hans Klok, Scapino Ballet Rotterdam, musical Dreamgirls, Toneelgroep Amsterdam, Herman van Veen, het derde deel van het succesvolle toneeldrieluik De Verleiders en de landelijke première van The Sound of Music. En natuurlijk de Philharmonie Zuidnederland.