TheateradParade zet nieuw OOG in oud gebouw

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-09-2014 | Gewijzigd op: 17-09-2014
Aannemersbedrijf Van den Bouwhuijsen heeft op een bovenverdieping van TheateradParade een buitenmuur deels gesloopt om daar Het OOG te kunnen installeren. De muur van een van de vergaderkamers- de Danskamer- is voor een deel verwijderd voor de theatrale installatie van Lucas de Man. Hiervoor is het theater een samenwerking aangegaan met het project van Lucas De Man. Het theater is de enige van de vijf OOG-locaties waar een flinke verbouwing nodig is alvorens vanaf 25 september- 1 november 2014 in het OOG te kunnen stappen.
Eerder werden al ogen op De Heus en op de Watertoren aangebracht. Binnenkort wordt ook op het Jeroen Boschziekenhuis en het SAP-gebouw langs de A2 een OOG geïnstalleerd.
Sloop van een muur van TheateradParade
om Het OOG te kunnen installeren.
Links: stadskunstenaar Lucas De Man.
Rechts bovenin is een raam uitgebroken
om Het OOG te kunnen aanbrengen
.

foto © paul kriele, 17 september 2014.

Stap in het OOG
Kijkend door de pupil geniet de bezoeker op grote hoogte van het indrukwekkende uitzicht over ’s-Hertogenbosch. Wanneer de pupil van het OOG sluit, wordt de inzittende getrakteerd op beeld en muziek die je verder laat zien dan ooit tevoren.
Slotmanifestatie Stadsproject OOG
Op 1 november is de afsluiting van het stadsproject en wordt het eindkunstwerk onthuld in Theater aan de Parade. In een zinnenprikkelende slotshow met muziek, performance en humor zal de stad spreken. Op dat moment is de presentatie van het Onderzoek Naar Samen-leven (O.N.S.).