Nu ook 'het OOG' op TheateradParade

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-09-2014 Ook Stadsproject het OOG  in Theater aan de Parade is feestelijk geopend door wethouder Huib van Olden daarbij aangeduwd door stadskunstenaar Lucas de Man..
.Wethouder Huib van Olden laat zich door stadskunstenaar Lucas de Man in het OOG rijden.Het OOG bevestigd op de voorgevel van TheateraParade
.


foto's © henk van esch [boven] en paul kriele,24 en 25 september 2014.

De opening in Theater aan de Parade begon met een korte ‘work out’ onder leiding van Bossche bekendheid Hans Tervoort. Want om in het OOG te kunnen stappen, is het een vereiste dat je niet meer dan 120 kilo weegt. Hij zette onder anderen schouwburgdirecteur Harry Vermeulen, Stadskunstenaar Lucas De Man, Wethouder van Olden en verschillende raadsleden en beleidsmedewerkers van de gemeente flink aan het werk. Tevergeefs, want ondanks zijn ‘crash dieet’, kwam Tervoort nog net boven die 120 kilo uit. Gelukkig heeft hij nog tot en met 1 november om de laatste kilos te verliezen!

De ludieke sketch van Tervoort was een passende theatrale opening van het bijzondere stadsproject bij Theater aan de Parade. Een project en kunstobject dat de Bosschenaren, de culturele sector, de politiek en de bedrijfssector verenigt. Dat kwam gisteren ook duidelijk naar voren in de woorden van Harry Vermeulen, Wethouder van Olden en Lucas De Man. OOG Den Bosch is volgens De Man voor elke Bosschenaar. Het is zowel een spectaculaire installatie als een moment voor individuele bezinning waarbij de eigen kwetsbaarheid een belangrijk begrip is. “Het is toegankelijke moderne kunst die je kunt ervaren en beleven” waren de woorden van de wethouder.

Stadsproject OOG Den Bosch is tot en met 1 november toegankelijk voor publiek.Mee rinfo: www.oogdenbosch.nl