Volle bak in theater voor ruimtevaarder André Kuipers

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-03-2015 | Gewijzigd op: 07-03-2015
Vrijdagavond 6 maart 2015 zat het TheateradParade bomvol. Het publiek was met open ogen en zwijgzaam luisterend een paar uur op ruimtevaarder André Kuipers afgekomen. Publiek..? Niet alleen  volwassenen, er bevond zich ook opvallend veel jeugd  onder de toeschouwers. Ook opvallend was dat er ontzettend veel bezoekers per fiets of te voet [uit Zuid..?] naar het theater waren gekomen.
De opening van de lezing over ruimtevaart door André Kuipers show in TheateradParade
met daarboven het ruimteschip.

foto © henk van esch, 6 maart 2015.

Het programma liep van een inkijk in Kuipers persoonlijk leven, naar de lancering met de belevenissen als ruimtevaarder  en diens internationale kontakten. Daarbij horen uiteraard alle bijbehorende plichten, zoals de test, de trainingen, het 'proefdraaien' en andere elementen die er bijkomen vooraleer een persoon tot ruimtevaarder wordt gekwalificeerd.
Hoogtepunt was Kuipers lancering vanuit de woestijn. Dit alles nog eens met filmbeelden en foto's ondersteund.
Na Kuipers optreden was  er nog een handtekeningensessie waar filevorming ontstond. Veel jong en ook wat 'oud' die graag hun Kuipersboek -Droomvlucht of  Ruimteschip Aarde - wilde laten signeren.

Veel jeugd verdrong zich voor de internationale beroemdheid om Kuipers boeken te laten signeren en de persoonlijkheid van dichtbij te kunnen aanschouwen.

foto's © henk van esch, 6 maart 2015

Na jaren van training in Amerika, Rusland, Canada, Duitsland en Japan werd André, samen met een Russische en Amerikaanse collega, op 21 december 2011 voor de tweede keer gelanceerd voor een verblijf op het International Space Station (ISS). Na ruim 6 maanden in de ruimte te zijn geweest landde André op 1 juli 2012 in Kazachstan weer op aardse bodem.

André is een van de weinige mensen op aarde die uit eigen ervaring kan vertellen hoe het is om in het heelal te leven en te werken.
Op 18 oktober dit jaar is er nog een gelegenheid om Kuipers te bewonderen en zijn ruimtelijke ervaringen te vernemen.

Terug naar boven