Grease: musical van toen past in tijd van nu

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-09-2015 | Gewijzigd op: 14-09-2015


Bij de première van de musical Grease in de Stadsschouwburg van Tilburg op zondag 13 september 2015 valt het nog mee dat de genodigden niet uit hun stoelen omhoog kwamen. Deze productie van Albert Verlinde/Stage Entertainment Nederland was op zichzelf al een hoogtepunt in de reeks die Verlinde vóór zijn fusie met Joop van de Ende produceerde.
De volledige cast
van Grease.
in een slotscene.

foto © magazine Grease
De Fries Tim Douwsma, die eerst naar een sportopleiding [CIOS]
ging, maar alsnog dook in de wereld van het amusement
en Vajèn van den Bosch  is een geboren musicalster.


foto © magazine Grease

De glansrol van Tim Douwsma [27 jr.] als Danny Zuko, werd ondanks zijn soepele en ook uitdagende motoriek zelfs- qua zangstem -nog door Gijs Stallinga in een solo overtroffen.
Kortom een musical uit de jaren 50 is uiteraard gedurfd, maar door een sneller ritme, en eigentijdse dance-acts  en ook de  soms platte humor, blijft die voor de generatie van toen en bij de huidige generatie even flitsend als eigentijds.
De choreografie is werkelijk ook zo perfect, daar valt aan al die synchronisch lopende momenten geen tikje aan te twijfelen.

Hoofdrolspeelster Vajèn van den Bosch als Sandy is nog zo jong [17 jaar], maar acteert nu al op top niveau. Voor haar ligt een wereld in de entertainment open. Dat geldt evenzeer voor haar tegenspeler Tim Douwsma, die eerst voor het CIOS koos, maar zich al breed op tv heeft gemanifesteerd.
Het verhaal draait om een jeugdliefde tussen die twee, wat met complicaties gepaard gaat. Maar uiteindelijk zijn hoogtepunt krijgt  op de schoolcampus van het Rydell College. Daar komt uit een danswedstrijd hun act als winnaar te voorschijn, hoewel... 
Grease is dan wel blijven hangen als de film met John Travolta, maar de acteurs van nu hebben die geschiedenis ingehaald.

Grease komt van 16-20 december 2015 in Tilburg en van 13-17 januari 2016 naar Den Bosch en van 20-24 2016 in Eindhoven[Parktheater] .

Terug naar boven