Aftrap van 'Aan Tafel bij Jeroen' in Theatercafé

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-02-2016 | Gewijzigd op: 20-02-2016
TheateradParade heeft samen met Appèl een nieuw concept aan haar zaak toegevoegd. 'Aan tafel bij Jeroen', de naam zegt het al. Het is een in het kader van de Jeroen Boschtentoonstelling opgezet ontspannen culinair evenement, waar bezoekers kunnen aanschuiven om te eten en [na] te tafelen. Bourgodisch, robuust en gezellig zijn de trefwoorden van het door Lieke van de Griend en Marie José Meeuwis bedacht concept.. De koks van Appèl, Johan van Tongeren en Marinus Smit zorgen dat de amuses en vervolgens de gerechten* op tafel komen. Ze kiezen meestal ingrediënten uit eigen streek .

-Links: Theaterdirecteur Harry Vermeulen met Appèldirecteur Hans van Veen
en links onder ook met de commericeel directeurJohn van de Bunt, die gezamenlijk de vers gebraden kalkoen aansnijden.foto's © paul kriele, 19 februari 2016.

Er heerst op de openingsavond in dit pop-up restarant een gemoedelijke sfeer. De wijn staat klaar,
de koks en bedienden gaan rond met amuses en wijn en houden hun gasten goed in de gaten of ze niets te kort komen. 

Theaterdirecteur Harry Vermeulen heeft na zijn welkomstspeech met de Appèldirecteuren Hans van Veen en John van de Bunt de bruin gebraden kalkoen aangesneden. Aan deze primeur mogen  Bossche hotemetoten van uiteenlopende disciplines en gremia zich verlekkeren.
 
Dit  'Aan tafel bij Jeroen' is  nog elke dag tot 11m ei 2016 [tot 20.30 uur] mogelijk. zie jeroen@theateraandeParade.nl
De gerechten zijn zowle los als in arrangementsvorm voor of na de film of voorstelling te nuttigen.

De harpiste Emilie Basten, ook
een talent van Appèl, zorgde voor de muzikale sfeer.


Er heerste op deze eerste 'Aan tafel bij Jeroen'
een gezellige sfeer, ook
tussen twee concurrerende [ex] overbuurmannen: 
Frits Bekker [voorheen financieel directeur  TheateradParade en Bernard Kuenen [r.] van Silva Ducis.

foto's © paul kriele, 19 februari 2016.

Het evenement duurt tot het einde van de grote expositie in Het Noordbrabants Museum [11 mei 2016] .

Op de kaart lazen we als voorgerecht o.a. een Boschbroodje, of een Vlees noch vissalade of een antipasta [Borrelplateau] en als hoofdgrecht: een Bossche vispot, of Kip uit het Hellelandschap of eenJheronimus Beefburger met o.a. friet.
Uit Brabants kaasplankje, appeltaart of een zoet bont palet is te kiezen als nagerecht.

De lunch biedt een variëteit aan een salade, diverse broodjes, soep, uitsmijter of een Falmmakuchen.

Toespraak van Harry Vermeulen.
'Onze inspiratie is bij het bedenken van dit concept het Jeroen Bosch 500-jaar,'zo begon de het  welkom  van Vermeulen. Daarbij bedankte hij de mensen achter de stichting JB500, Isabel en Ad 's Gravesande. 'Jullie hebben de geest van Jeroen Bosch in vele gedaanten terug laten komen. Wij als theater doen dat ook in ons programma met theater, het Nationaal Ballet, of bijv.  de modeshow van Addy van den Krommenacker.En elke maand het Jeroen Boschcafé. 
Ik wil nog niet alles verklappen.' 
Daarop gaf Vermeulen drie argumenten aan waarom dit pop-uprestaurant  is gestart. 'We zijn geïnspireerd door talent, niet alleen op het podium, maar ook het hospitalitytalent van Appèl. Daarnaast laten wij zien dat we ook het podium van en voor de stad zijn. En als laatste argument: U ziet het al aan de maquette in de hal. Dit is alvast een try-out wanneer we met het nieuwe theater starten. Het is een uitproberen wat je met een gastvrijheidsconcept kunt doen. Dus we zijn gerichht op de toekomst,' sprak Vermeulen. 


Het hospitalityteam van Appèl .

foto © paul kriele,  19 februari 2016.

Commercieel directeur  John van de Bunt  van Appèl memoreerde dat  Appèl al 38 jaar aan het theater is verbonden. Van hieruit hebben we, én zijn we ons verder aan het ontwikkelen. De cateraar is steeds verder gaan verbreden. Er zijn andere vormen van restaurants ontwikkeld en dat gaat zo voort. Hetvgaat tegenwoordig om lekker, gezond, smaakvol en duurzaam. Daar moet je een invulling aan geven.


Terug naar boven