TheateradParade presenteert seizoensprogramma 2016/17

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-04-2016 | Gewijzigd op: 21-04-2016
Het nieuwe en voorlopig het laatste seizoen van TheateradParade in de oudbouw vermeldt onder de noemer van 'wereldpremières tot lokale parels' een breed scala aan uit-, en opvoeringen en solo producties en concerten.

Claudia de Breij, Robert Cray, Le sept doigts de la main, Philippe Geubels, Toneelgroep Amsterdam, Nanine Linning Dance Company, Youp van ’t Hek, Ciske de Rat, De Nederlandse Reisopera, Herman van Veen, het nieuwe programma van Theater aan de Parade is grenzeloos. Grenzeloos verrassend. Grenzeloos inspirerend. Grenzeloos amuserend. In de hoogte, diepte en breedte.


- Met het  Canadese circusgezelschap Le sept doigts de la main maakt u een  theatrale circustocht door de Tuin der Lusten. Dat is wat he in Bosch Dreams gaat doen. De wereldpremière hiervan beleven ze op 25 september in TP. 

-De mooiste musicals zijn op komst. In de verte klinken al zachtjes ‘Aquarius’ uit Hair (met o.a. Anouk Maas en William Spaaij) en ‘Ik voel me zo verdomd alleen’ uit Ciske de Rat (met Danny de Munk).

- In het ontroerende Casino De Musical – van Opera tot Oeteldonk brengt Musical Den Bosch 800 een hommage aan het theater en haar 40 jaar historie.
-Menig theaterhart springt op door gedachte dat het wereldveroverende gezelschap Toneelgroep Amsterdam driemaal te gast is, waaronder met de adembenemende monoloog La voix humaine door Halina Reijn.

-Ook op het gebied van de popprogrammering zet  het theater meer dan een tandje bij met onder meer Douwe Bob, Typhoon, Robert Cray, The Dire Straits Experience (met twee oorspronkelijke bandleden) en Raul Midón.
-Natuurlijk bouwt het theater ook verder met philharmonie zuidnederland, met elf concerten waaronder een familie- en kerstconcert.
-Theaterlezingen
Een feest voor de geest vormt de nieuwe serie TP Academy, waarin knappe koppen, zoals ‘hersenprofessor’ Erik Scherder, uit allerlei hoeken leerzame theaterlezingen geven. De toonaangevende (internationale) dansprogrammering zorgt voor een fysiek feest met het Israëlische gezelschap L-E-V en ons eigen Scapino Ballet Rotterdam. En ook koestert en verwelkomt TP briljante cabaretgeesten zoals Youp van ‘t Hek, Claudia de Breij, Philippe Geubels, Marc-Marie Huijbregts en Freek de Jonge.

Voorverkoop
Theaterseizoen 16|17 is nu digitaal te bekijken op magazine2016.commteam.nl. De voorverkoop voor het nieuwe seizoen start op woensdag 11 mei om 09.00 uur. Voor TP Pashouders, de vrienden van Theater aan de Parade, start de voorverkoop op woensdag 4 mei om 09.00 uur.