Sint Cathrien wordt tot 2021 tijdelijk theater

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-10-2016 | Gewijzigd op: 07-10-2016
Voor een groot deel van de Grote Zaal programmering zal de Sint Cathrien aan de Kruisbroedershof  van 2017 t/m 2020 de functie van theaterzaal krijgen. Na een niet al te ingrijpende aanpassing komen er  600 zit plaatsen in. Het interieur wordt verder niet aangetast. Doel is om de kerk in het seizoen 2017-2018 als tijdelijk theater in gebruik te gaan nemen.

Behalve in de St. Cathrien gaat TheateradParade op verschillende locaties, zoals Perron 3, Orangerie, De Toonzaal, en Provinciehuis [en buiten de stad] voorstellingen geven.

-Rechts: Naast de oude pastoorswoning, 
via de tuinpoort rechts, komt de nieuwe toegang.

-Rechts odner: Nieuwe ingang naar de Sint Cathrien als
theater tot 2021. Vooraan de Spinhuiswal en
de Parklaan.De toegang is gepland naast het oude
Paleis van Justitie in de bocht van Spinhuiswal en Parklaan
.

-Onder: De aanpassing van de kerk  van
kerkbanken naar 600 fauteuils.
 

Theaterdirecteur Harry Vermeulen: ' Qua locatie, mogelijkheden en uitstraling is de Sint Cathrien precies wat we voor ogen hadden toen we gingen nadenken over een grote zaallocatie.Niet alleen de kerk is in beeld, ook de bijgebouwen zoals de tuin, pastorie en het patronaatsgebouw. We zijn van plan om aan de Zuidwal via de tuin een entree te realiseren en in de andere gebouwen willen we een foyer, werkplekken en kleedruimten faciliteren.”

Toekomst Sint Cathrien
Er zijn met belangstellenden gesprekken gevoerd over mogelijke herbestemming. Deze zomer heeft het bestuur, na overleg met het gemeentelijk herbestemmingsteam en na uitvoerige consultatie van het bisdom, geconcludeerd dat er meer tijd nodig is tot een weloverwogen besluit te komen. Tijdelijk gebruik voor het theater is een uitstekende oplossing ter voorkoming van verdere leegstand en afbrokkeling. Het monumentale karakter van de kerk wordt daarbij in stand gehouden met een nieuwe levendige bestemming. Daartoe zal de kerk tijdelijk aan de Eredienst gaan worden onttrokken.

Voordat de kerk in gebruik kan worden genomen als theater, moet er uiteraard nog wel een en ander gebeuren aan onder meer technische faciliteiten, tribune bouwen en publieksklaar maken. .

Terug naar boven