Fracties houden nieuwbouw TheateradParade tegen

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-03-2009
Het uit 1976 daterende gebouw dat gezien de accomodatie en het nieuwe amusement [musicals], uit de tijd is.

foto © paul kriele, 29 augustus 2006.
 

In het debat over de nieuwbouw van TheateradParade bleef alleen coalitiepartij Groen Links het College trouw. Een vreemde opstelling, want in de verkiezingen was wethouder en partijgenoot Bart Eigeman nog tegen een nieuw theater. De rest van de fracties toonden zich [‘op dit moment van crisis en onzekerheden’] tegenstander voor nieuwbouw en wilde zelfs geen voorbereidingskrediet fiatteren.

Jan Hoskam van de VVD sprak Boulevarddirecteur Geert Overdam tegen, die zei  '..soms weinig informatie nodig te hebben om snelle beslissingen te nemen'. Hoskam vindt dat met een project dat naar de 50 miljoen beloopt wél zorgvuldig om moet worden gegaan. Eerst wenste Hoskam meer zekerheid*. Achter die visie schaarden zich meerdere fracties. ‘In deze tijd van crisis is een nieuw theater niet de hoogste prioriteit en moet eerst duidelijk zijn wat we precies willen,’ aldus Hoskam. Het bleek de fracties ook, door uit uitlatingen van Verkadefabriekdirecteur Jan van der Putten, dat rond de opzet van de nieuwbouw en de toekomstige functie van het theater met de andere theaterdirecteuren geen afstemming was geweest.
Zo bleef alleen Groen Links vierkant achter het Collegevoorstel voor een nieuw theater staan.

De tijd is kort. B&W willen het liefst zo snel mogelijk beginnen om vóór het Jeroen Boschjaar 2016 een nieuw theater te hebben staan.

*Wijktheaters : VVD-er Hoskam verwees terzijde naar de ontwikkeling van wijktheaters in Brede Bossche scholen. Die vormen een vangnet van de 'middenzaal van 500 personen' die  in het wensenpakket voor een neiuwe theater staat.