Toch bestemmingsplanprocedure rond nieuwbouw theater

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-10-2019 | Gewijzigd op: 13-01-2020
Het blijkt dat er alsnog een wijziging van het bestemmingsplan komt rond de nieuwbouw van het theater aan de Parade. Dat komt door twee zaken: de ingang[laad-en losplaats] aan de Triniteitstraat voor vrachtwagens en de beperking van maximaal twee bouwlagen. Dat bleek dinsdagavond [1-10-2019] op een informatieavond aan de politiek over de nieuwbouw, waar een redacteur van het Brabants Dagblad bij aanwezig was.
Al eerder en voorspellend is in ieder geval het antwoord van projectleider Peter Zwart, op de persinformatie van 12 september 2019 gedaan, op vragen vanuit de pers over die aangepaste laad-losplaats. Zwart zei toen '.. dat de aanpassing daarvan officieel ‘correctieaanpassing‘ heet, omdat het een correctie is op het bestaand bestemmingsplan. Waarvoor,’ zo zei Zwart, ‘een wijziging van het bestemmingsplan nodig is’.

Kortom: de conclusie is in ieder geval, dat door het noodzakelijke bestemmingsplantraject de nieuwbouw toch vertraging gaat oplopen, al rekent B&W voor dat alles binnen de geplande termijnen verloopt…. ofwel, zoals wethouder Huib van Olden op 12-9-2019 zei, dat'.. als we in 2020, na de Vuelta en de Boulevard aan de gang kunnen gaan, dan kan het nieuwe theater binnen drie jaar worden geopend..'. 
 
De op 12 september door architect Patrick Fransen van NOAHH getoonde maquette.
Aan de voorkant [middenin] de  laad-en losplaats met een transparante toegang.

© NOAHH