Boek over 44 jaar Theater aan de Parade

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-12-2020 Het Theater aan de Parade opende in 1976 -44 jaar geleden-en sloot haar deuren na de zomer van 2020. Dat is een periode van 44 jaar theatergeschiedenis.

Op een scharniermoment in de tijd en met de realisatie van een nieuw Theater in het vooruitzicht, reflecteren 44 ‘boegbeelden’ over dat tijdperk. Van Youp van ’t Hek tot Loïs van de Ven en van Eric Vloeimans tot Gé van Berkel. Van Opera Zuid tot Anita Maas: van opera tot Oeteldonk.
Boegbeelden
Op verzoek van Theater aan de Parade-directeur Alex Kühne gingen redacteur Bert Damen, Renate van Stiphout (vormgeving) en Jasper Loeffen (fotografie) aan de slag. Eric Alink schreef een inleidende column.
Dat redactiewerk resulteerde in 44 interviews,  portretten van 44 levende boegbeelden die in die 44 jaar op enige manier met het theater verbonden waren. Die terugblik vormt  een kleurrijk palet aan warme, ontroerende, grappige en soms kritische verhalen over die 44 jaar. Een divers  gezelschap dat staat voor een even diverse geschiedenis als diverse programmering.
Directeur Alex Kühn. “In de verhalen lees je vooral betrokkenheid bij wat voor veel Bosschenaren onmiskenbaar hùn theater was. Een gebouw op een markante plaats in de stad waar veel mensen geschiedenis hebben liggen. En waar wij als theater aan de toekomst van het nieuwe stadstheater (aan) bouwen.
Met dit boek laten we zien dat we in het Bossche culturele leven veel verleden hebben, maar zeker ook een toekomst. En dat is vooral nu een belangrijk signaal.”