Bezwaarmakers nieuw theater trekken aan het kortste eind

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-02-2021 | Gewijzigd op: 16-02-2021
De  Raad van State heeft de bezwaarmakers vanmorgen dinsdag 16 februari 2021  in het ongelijk gesteld. Achterliggende reden is dat de voorzieningenrechter verwacht dat de bezwaren die later inhoudelijk aan de orde komen geen stand zullen houden.De bezwaarmakers tegen het bestemingsplan en de omgevingsvergunning hadden om een voorlopige vooziening gevraagd.omdat de bezwaren pas later pas later zouden worden behandeld. Dat betekent dat de gemeente aan de slag kan gaan en de sloop van feitelijk het gebouw kan voortzetten. 
Bron: Brabants Dagblad dd.16022021.

Bericht van 22 januari 2021 Bezwaren  bedreigen voortgang nieuwbouw theater 

Front van het nieuwe theater. foto © NOAHH, 2019.
---------------------------------------------------------------------------------------
Het lopende beroep bij de Raad van State van drie partijen o.a. ook omwonenden tegen de nieuwbouw van TheateradParade richt zich op het bestemmingsplan. De gemeente zegt dat er niet veel van afgeweken wordt, maar de bezwaarmakers proberen dat in hun beroep tegen te spreken en met bewijzen te komen. Daarom heeft het College van B&W nog geen vergunning gekregen voor sloop en nieuwbouw.
Twee van de drie hebben ook een verzoek tot voorlopige voorziening ingediend. Daar is het effect van dat er nog geen sloop kan beginnen.
Eerst dient de voorzieningenrechter dat verzoek óf af te wijzen óf te erkennen. Dat verzoek is vrijdagmorgen 22 januari 2021 ingediend. De uitspraak volgt over vier weken.

Later dit jaar worden door de Raad van State inhoudelijk de bezwaren behandeld. Die gang van het bezwaar kan een jaar gaan duren, terwijl  advocaat Sanne Schippers van de gemeente opmerkte dat de opening vóór het seizoen 2023-2024 geen gevaar loopt. 
 Het Brabants Dagblad rekende uit dat sloop en bouwuitstel de gemeente  €400.000 per maand gaat kosten.
De advocaat van de gemeente Sanne Schippers merkt op dat de opening van het nieuwe theater vóór het seizoen 2023-2024 geen gevaar loopt.