Zware kluif voor politiek rond locatiekeuze nieuw theater

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-04-2012 | Gewijzigd op: 19-04-2012
 Op 26 juni 2012 besluit de gemeenteraad op welke plek het nieuw te bouwen theater moet komen. Gisterenavond 18 april 2012 debateerde de Commissie Maatschappelijke Ontwikkeling daarover, maar de uitslag is nog erg vaag.

De kop van het Paleiskwartier, met name de locatie aan de Magistratenlaan naast het SM's [boven] is in beeld als de locatie voor een nieuw theater.

foto's © paul kriele, 17 maart en 6 april   2012.
 
Ook aan de Onderwijsboulevard tegenover de HAS, ligt nog een perceel grond, dat voor een nieuw theater bestemd kan worden.  

Ondanks de verdeeldheid kan er toch een conclusie worden getrokken, zo vertelt ons Cees Pijnenborg die de commissie bijwoonde.
Partijen aan de linker zijde [PvdA/Inke Katoen, Groen Links/ Ufuk Kahyà], Bossche Groenen/Judith Hendrickx en Rosmalens Belang /Sjef van Creij], ] kiezen voor het Paleiskwartier. Rosmalens Belang was eerst nog voor het GZG, maar schrok van de kosten en neigt nu ook naar een locatie in het Paleiskwartier. Ook Annemarie Hoog Antink van D66 gaat voor het Paleiskwartier.
De SP [Elle Pauel] wil helemaal geen nieuw theater, maar als het moet, dan in het  Paleiskwartier.
Dat maakt dat de meerderheid kiest voor -de door  B&W geadviseerde keuze-  het Paleiskwartier, waar snel gebouwd kan worden, dat goed bereikbaar is en waar al een parkeergarage is.

Alleen CDA [Marianne vander Sloot] en VVD [Henry Liebregts] zijn voor de binnenstad, maar de voorkeur van het CDA voor de KPN valt zeker af door de complexheid van de wervving en door de kosten.