Nieuw theaterseizoen Theater aan de Parade

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-05-2013 | Gewijzigd op: 03-05-2013
Nieuw theaterseizoen met o.a.:
Theo Maassen, Golden Earring, Scapino Ballet, Toneelgroep Amsterdam, Nico Dijkshoorn & Ronald Giphart, Hans Liberg, Marc Marie Huijbregts, Cirque Stiletto, Opera Zuid, Het Nationale Toneel, Bumba, Echt Bosch Tejater, Ellen ten Damme, Flashdance, Rowwen Hèze, Urbanus, Philippe Geubels, Sonneveld, Jan Smit en Baantjer: het is slechts een kleine greep uit het nieuwe voorstellingsaanbod van Theater aan de Parade.

Choreograaf Hofesh Shechter (Engeland) verpletterde drie jaar geleden  pers en publiek met zijn political Mother, reden om zijn gezelschap nog eens naar Den Bosch te halen.
Het Deense experimentele opera laboratorium Hotel Proforma vertelt in War Sum Up universele oorlogsverhalen. War Sum Up is een co-productie met het radiokoor Letland en het Britse symfonische poporkest The Irrepressibles.
Ook een 'herhaling' wordt  het gerenommeerde Londense dansgezelschap Akram Khan. En Danza Contemporeana de Cuba brengt de Cubaanse en Caribische cultuur naar het theater.

Nieuw seizoen
kaarten vanaf 14 mei te bestellen, TP-houders al vanaf dinsdag 7 mei 2013.

TP Experience
Rondom verschillende voorstellingen worden nagesprekken met dansers, inleidingen met regisseurs, afterparty’s, workshops en voorleesmiddagen georganiseerd. Zo wordt een voorstelling een totale ‘TP Experience’.
Enkele voorbeelden: de danshit Pearl van Scapino Ballet wordt voorafgegaan door een dansworkshop Hoofse Barokdans door Martin Bijkerk. De jeugdige bezoekers van Hans & Grietje (NTGent) kunnen in de bibliotheek ’s-Hertogenbosch peperkoekenhuisjes bouwen. De lezing ‘Les Ballets Russes’ geeft meer verdieping bij de voorstelling Russisch Rumoer van Introdans. En rondom de Vaginamonologen is een heuse ladies night georganiseerd.

Samenwerking met plaatselijke en landelijke partners
Nieuw dit seizoen zijn onder meer
-de topconcerten van Amsterdam Sinfonietta en Holland Baroque Society & Eric Vloeimans ism Muziekcentrum De Toonzaal. 
-Wagner- en Strauss/Mahlerprojecten met het Internationaal Vocalisten Concours.
-Stadsopera Jheronimus van Het Vervolg (bekend van de successen van La Madeira) staat maar liefst 9 keer op het toneel van de Grote Zaal.
-het Storioni Festival wandelconcert.
-Winterproductie ‘David Copperfield’ in co-productie met de Koningstheaterakademie.

Start kaartverkoop
Kaartverkoop vanaf dinsdag 14 mei en voor TP pashouders vanaf 7 mei vanaf 9.00 uur. Zie ook www.theateraandeparade.nl.


Terug naar boven