Jan Beuving: met unieke afstudeervoorstelling

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-12-2010 | Gewijzigd op: 09-12-2010
Maandag 13 december 2010 studeert Jan Beuving [*Numansdorp,1982] in het Koningstheater [Triniteitstraat] in een door hem te presenteren show, vervroegd* af als student  aan het Bossche Koningstheater. Voor de vierjarige opleiding is dat zelfs anderhalf jaar vervroegd, want Jan is pas derdejaars student.
 
Na het gymnasium in Zeist studeerde Jan wiskunde in Utrecht, waar hij in 2009 afstudeerde als wetenschapshistoricus, met als specialiteit Geschiedenis van de Wiskunde. In 2008 begon hij als student aan de Koningstheaterakademie.

Naast het schrijven van liedteksten is Jan een fanatiek amateurvoetballer op een bedroevend niveau, een fanatiek natuurijsschaatser op een gemiddeld niveau en een fanatiek koorzanger op gevorderd niveau. Behalve ballen en notenbalken heeft Jan interesses in poëzie, Nederlandse literatuur, sport op televisie en politiek. Maar ook treinen, toneelstukken, fietsroutes en chocola hebben zijn grote aandacht. [geciteerd uit eigen cv.].

* Noot vervroegd
Op 3 november studeerde Patrick Nederkoorn af en Louise Korthals doet dat op 19 december 2010.

Jan Beuving [28 jr.] studeerde -na een bachelor in de wiskunde - af als Wetenschapshistoricus.
Binnen drie jaar behaalde hij het certificaat van het Koningstheater.

foto © jaap reedijk.

Naar eigen zeggen heeft de aankomend zanger en liedauteur een innerlijke drang om overal de logica achter te zoeken en ook de wetenschap dat alles met elkaar in verbinding staat: en al die zaken hebben één ding gemeen: als je maar goed genoeg kijkt, zijn ze allemaal van een onontkoombare schoonheid.

Jan Beuving is een verdienstelijk zanger, maar bovenal een uitstekend liedauteur. En dus zingen voornamelijk anderen zijn werk. Dit onder het motto: laten we een beetje orde in de chaos scheppen; al is het maar voor één moment.

Op maandagavond 13 december 2010 zingen artiesten uit het cabaret- en theatermuziekvak teksten van Jan Beuving: Max Douw, Angela Groothuizen, Louise Korthals, André Manuel, Bas Maree, Anne van Rijn, Roosbeef, Maarten van Roozendaal en Marieke Steenhoek. Jan schreef de teksten van de onderwerpen die de zangers aandroegen. Tom Dicke voorzag alle teksten van een melodie.