Nederlandse cabaretdagen vanuit Verkadefabriek

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-08-2014 | Gewijzigd op: 26-08-2014
De eerste editie van DNCD! [De Nederlandse Cabaretdagen] komt vanuit  de Verkadefabriek: met optredens, interviews, debatten en lezingen. Op zaterdagmiddag 4 september wordt 'Spijkers Met Koppen Live'  voor één keer niet vanuit Utrecht, maar vanuit de Verkadefabriek uitgezonden. Op zondagmiddag 7 september voltrekt zich de uitreiking van de Nederlandse cabaretprijzen.
Hommage Bram Vermeulen
'Op 4 september 2004 overleed Bram Vermeulen totaal onverwachts, hij was pas 57 jaar. Het jaar daarop organiseerde Frank Verhallen een grote hommage aan de dichter-zanger en die bracht het zelfs tot Theater Carré. 
Op 4 september 2014, precies tien jaar na Vermeulens dood zingen in de grote zaal van TheateradParade Kommil Foo, Lenny Kuhr, Fernando Lameirinhas, Gerard van Maasakkers, André Manuel, Gé Reinders, Roosbeef, Diederik van Vleuten en vele anderen Brams liederen.

Wim Helsen, Theo Maassen en Micha Wertheim op de snijtafel


Theo Maassen in de Verkadefabriek
.

foto © paul kriele, 25 oktober 2011.

'Kasper Jansen en Michiel Lieuwma zijn in korte tijd beroemd geworden als De Snijtafel: korte filmpjes met scherpe analyses van tv-programma's, zoals De Wereld Draait Door. Op 6 september leggen Kasper en Michiel in de grote zaal van de Verkadefabriek Wim Helsen, Theo Maassen en Micha Wertheim op hun snijtafel. Die worden beschouwd als de drie belangrijkste cabaretiers van dit moment.