HAS met Verkadefabriek: City food & filmfestival

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-04-2018 | Gewijzigd op: 24-04-2018
De Verkadefabriek en HAS Hogeschool organiseren van 9 t/m 13 mei 2018 in en om de Verkadefabriek een Food- & Filmfestival. Daar nemen topkoks en theatermakers, vinologen en taartenbakkers jong en oud mee op een reis langs smaken.
Dat gebeurt via worksshops, films lezingen, talkshows, peoeverijen en diners. 

Sfeerbeelden van eerdere
food & filmfestivals in de Verkadefabriek.

Op het festival gaan drie films in première: 'Schumann's Bar Talks' [gaat over 's werelds beste bars], 'Ramen heads' en 'Constructing Albert' [over de broer van Ferran Adrià van restaurant elBulli].
Lijfelijk aanwezig zijn Joël Broekaert [NRC-recensent],David Pauka, Eric-Jan Fransen samen met wildslager HermanTer Weele,  Hans Spitsbaard van 'Heel Holland Bakt' en de bekende regionale koks Edwin Kats [Noble] en Erik van Loo [Parkheuvel].
Er wordt gedineerd in het donker bij 'Mein Blind Date mit dem Leben'. Wijn bij Stijn laat na 'Kissed by the Grape' zes wijnen proeven en Happaz serveert tijdens 'Burnt' smakelijke gerechten.

Er is ook een theaterfoodperfomance 'Witlof form Syria' door Sien Vanmaele en er zijn masterclasses. Jannele Vreugdenhil vertelt in de Zondageditie wat waarom lekker is. Zie voor meer info Verkadefabriek