Eind juni: Voorstelling over Bossche volkswijk in Verkadefabriek

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-05-2019 | Gewijzigd op: 27-05-2019
'Wij, een ode aan de Bossche volkswijk', zo heet de voorstelling die het Paleis voor Volksvlijt in de Verkadefabriek eind juni begin juli 2019 brengt.
 
Paleis van Volksvlijt
brengt voorstelling 'Ode
aan de Bossche volkswijk.'.
...................................................

Van 26 juni t/m 7 juli 2019 presenteren Paleis voor Volksvlijt en de Verkadefabriek WIJ, deze rauwe voorstelling over twee families in een Bossche straat. Verbonden door liefde en lust vinden ze hun weg in de harde realiteit. Iedereen houdt elkaar vast. Problemen worden niet op de lange baan geschoven, maar direct aangepakt.
n 'WIJ' wordt alles op straat uitgespeeld, verdwijnt niets achter de deuren. De toeschouwers zijn de overburen en dan ook van harte welkom bij het muzikale straatfeest, na de voorstelling.
Beroeps- en vrijetijdsspelers WIJ wordt gemaakt en gespeeld door een bijzondere mix Tot de min of meer  bekende beroeps- en vrijetijdsspelers behoren:  Arianne de Jong (Omroep Brabant), Netty Dielissen (Bossche Komedie), Jan Roosen (Kleinkeinder) en Gisela Hillebrandt (Echt Bosch Theater) samen met Huub Smit (o.a. New Kids) en René van Zinnicq Bergmann (o.a. Flikken).
Het Paleis voor Volksvlijt heeft ambassades in de stad: plekken waar ambassadeurs WIJ onder de aandacht brengen van het Bossche publiek. Ambassadeurs zijn o.a. kapper Huib Burmanje, woningcorporaties Zayaz en Brabant Wonen, Artiestenbureau Jan Vis, Radio Mexico, Wijkcentrum De Slinger, Cafetaria ‘t Pleintje.
Tot de spelers behoren: Spel: Paul Beliën, Gisela Hillebrandt, Arianne de Jong, Josué Knipping, Simone Milsdochter, Netty Dielissen, Jan Roosen, Ronald Schenk, Sanne Sleutjes, Huub Smit, Renée Spijkers, Youri Weijts, René van Zinnicq Bergmann | Regie: Vincent van den Elshout | Tekst: Nasja Covers