Jan van der Putten stopt bij de Verkadefabriek

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-01-2021 | Gewijzigd op: 05-01-2021
 
Jan van der Putten
[*Drunen, 25 februari 1959] stopt bij de Verkadefabriek.

foto © angeline swinkels, 2020.

Directeur Jan van der Putten [*Drunen, 25-2-1959] stopt na 40 jaar bij de Verkadefabriek, resp. Bis  Per 1 juni 2021 zo meldt Vander Putten aan zijn medewerkers, ‘ …ga ik ruimte maken voor andere dingen’.

Terugkijkend is Van der Putten die vaak een eigen, meer bredere visie had op wat de gemeentelijk beleid /visie voor gedachten had. Van der Putten, die hiervoor vanaf 1982 directeur was van Theater BIS [resp. in de Lange Putstraat en vervolgens in de Triniteitstraat].

'Voor ontmoeting en inspiratie kan de stad niet zonder cultuur,’ aldus Van der Putten. Maar dan dient het beleid wel veel meer gericht te zijn op wat andere culturele instellingen voor staan. In die visie werd hij niet echt ondersteund en soms nog minder in bij zijn roep om financiële steun voor de nieuwe formule waarmee de Verkadefabriek in 2004 begon.
Van der Putten:'Ik kijk vooral met trots naar de Verkadefabriek. Al lang geleden heb ik me gerealiseerd dat we het doen voor de bezoekers en de kunst en kunstenaars. Niet voor de politiek…Dus er heerst bij mij geen teleurstelling.'

Van der Putten tot slot: ’Met trots en plezier kijk ik terug op wat we met elkaar hebben opgebouwd. Na deze corona zal de behoefte van ontmoeten niet minder worden. Dan is het voor de Verkadefabriek een goed moment om een nieuwe directeur met nieuwe ideeën aan te trekken, ’ aldus Jan van der Putten.