Kunstencentrum Verkadefabriek krijgt contouren

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-05-2003 Aan de Boschdijkstraat/hoek Veemarktweg zijn bouwvakkers druk doende met de nieuwbouw voor het kunstencetrum. De eerste werkzaamheden startten afgelopen voorjaar [februari 2003]. Officieel werd dat op 17 februari 2003 met een vuuroffer door het gezelschap van Wim Doedel gevierd.
De oude productiehal van de Verkade koekjesfabriek blijft in tact. Die is bestemd als grand café, ingang en kleine theaterzaal. 
Het nieuwe kunstencentrum gaat benut worden door Theater Bis, Filmhuis Jeroen, Theatergzelschap De Wetten van Kepler, Producitehuis Brabant en amateurtheaterschool Pios. 

Inkijk op het bouwterrein gezien vanaf het pompstation Veemarktweg.

foto's ©  paul kriele, 7 mei 2003 .
Deze prent sluit aan bij de linkerfoto en toont de kantoorvilla op de hoek Boschdijk/Veemarktweg met daarachter de oude productiehal aan de Boschdijkstraat.

Naast de publieksruimten komen er ook repetitie- en kantoren en een grandcafé [voomalige productiehal ] centraal gelegen in het complex. Achter die voormalige productiehal zijn de [toneel-] repetitiezalen voor De Wetten van Kepler, Picos en Productiehuis Brabant gesitueerd.
Links naast de kantoorvilla [linkerfoto hierboven] is de grote, nieuwe, theaterzaal en de tweebioscoopzalen gepland
De opening van dit kunstencentrum, dat circa 13 miljoen gaat kosten, wordt najaar 2004 verwacht.