'Brabant filmpjes' ook van Bosschenaar Jef Monté in première

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-02-2011 | Gewijzigd op: 10-02-2011
In het Provinciaal Cultuurprogramma komt o.a. een film van de Bosschenaar Jef Monté in première. Vanavond - 10 februari 2011 - gaat in de Verkadefabriek een serie van zes films, die 'het heden en verleden van Brabant met elkaar verbinden', zoals het persbericht schrijft, in première. 

De bijdrage van Jef Monté en Mark Thur werpt ook een eigentijds en bijzonder licht op Brabant en specifiek op Den Bosch. De door Monté en Thur gemaakte filmpjes zijn op twee videoschermen in Bossche stadsbussen te zien. Het is een compulatie van ingezonden amateuropnamen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Het bijzondere ervan is dat een betreffend filmfragment pas wordt vertoond als de bus in de buurt van het onderwerp rijdt.

Verdere bijdragen komen van:
 -Movedmedia van het Eindhovense Ensemble 306,
-een film van Reg Gruson die het project met artistieke voorstellingen van  EELT  vastlegde
-documentaire van Marloes Hoogenstraaten en Ingrid van Zummeren over de Eindhovense stadswijk het Drents Dorp dat een bakermat van immigratie is:  Drentenaren [jaren 20], Spanjaarden [jaren 60] en vervolgens de Turken en Marokkanen.
-door het in beeld brengen van een schapenherder die ook nog slowfood produceert zetten Ton van Zantvoort en Annerose Langeveld ons in confrontatie met onze leefgewoonten, die steeds verder af komen te staan van de natuur
-verhalen en historie rond de 750 jaar oude Heilige Eik in Den Hout bij Oosterhout filmden Nicole Volbeda en Bram Donders.