Kunstenares Renée v. Leusden kiest voor nieuwe kunstuiting

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-10-2015 | Gewijzigd op: 20-10-2015
Renée
van Leusden [*Arnhem,1947]  was aanvankelijk schoonhiedsspecialiste,  maar volgde later[vanaf haar 24ste] de Bossche Kunst Akademie, die zij overigens niet afmaakte.
.

De bekende Bossche kunstenares Renée van Leusden neemt deel aan de Eindhovense Dutch Design Week eind oktober. De expositie met maskers is de start naar een nieuwe weg die zij inslaat.
De omslag van van Leusden van bronzen beelden naar maskers wordt ingeluid met de expositie ‘In Your Face’. Het betreft 75 bronzen sculptures die zij 'Mind spinning Sculptures' noemt.


-Boven: De nieuwe kunstuiting
van Renée van Leusden: bronzen sculptures
.
-Links: Reneé van Leusden [r.] thuis bij een ontvangst van  Swimtofightcancer [proeftraject].
Links burgemeester Ton Rombouts. 

foto's  © 21 juni 2014. 

Van Leusden werd de afgelopen jaren geconfronteerd met, zoals zij zegt, een Mad World. Op elk gebied vonden er grote omwentelingen plaats: financieel qua zorg in de samenleving [vluchtelingen]en in de consumptiemaatschappij.
Die grote veranderingen en haar indrukken daarvan beeldt zij uit in bronzen sculpturen. Daarmee maakt zij een World tour, die beginnend op 18 oktober 2015 in Eindhoven.

Van Renée van Leusden hangen en staan werken o.a. bij het Lilianefonds aan de Havensingel, een verzetsmonument in Leusden, een object voor het Vughtse gemeentehuis en een beeld in het JB-ziekenhuis [Galerij bij Verbeten Instituut].

Zie ook site van  VanLeusden   of filmpje http2://Vimeo.com/139677145


Terug naar boven