Kunst-en antiekbeurs Brabanthallen

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-04-2008 | Gewijzigd op: 20-07-2008
Voor de 14e keer wordt in de Brabanthallen de Art Fair gehouden De beurs die -strak en wijds van opzet is, is vergelijkbaar met de Tefaf in Maastricht, maar heeft minder pretenties en is minder -wereldberoemd- dan de Tefaf. Op de beurs presenteren Belgische en Nederlandse, veelal Haagse en Amsterdamse, kunsthandelaren hun collectie. Mogelijk dat we ook een zakenman uit Parijs hebben waargenomen.

Hutten verzorgt de catering en heeft in de 'nieuwe ' hallen van de Brabanthallen smaakvolle restaurants ingericht. De Art Fai is de grootste kunst-en antiekbeurs van Nederland en duurt nog tot 20 april 2008.


De 'nieuwe' hallen van de Brabanthallen waren ruim en overzichtelijk ingedeeld, afgewisseld door enkele restaurants lagen de paviljoens gegroepeerd achter elkaar.
Doorkijkje via een glazen beeldhouwwerk.
 Twee manshoge wachters.  Joodse kandelaar met afbeeldingen van het aardsparadijs, zoals Adam en Eva en de slang in de kandelaars en de Joodse ster in de voet.


 

*
*
Hierboven opvallende objecten, links een kristallen bokaal die door zijn bewerking van alle kanten schittert. Waarschijnlijk van Peter Bremers. Gezien is stand van bij Etienne & Van der Doel, Oisterwijk.
Een van de horecagelegenheden behorend bij het restauratieve paviljoen van Hutten Catering.

- foto's © paul kriele, 12 april 2008.
 

*
*

Hierboven een eigentijds gametrio dat op deze antiekbeurs noch kooplustig noch te koop was ...
 
Enkele Jaguars, Peugeot  en een Daimler fonkelden en wachten op een flitsende chauffeur. 
foto's © paul kriele, 12 april 2008.
Aan de inrichting, hoewel strak en niet overdadig, is veel aandacht besteed. Prachtige sculpturen, zoals deze zwanen.
Na afloop van de berus berichtte de organisatie dat dit jaar het bezoekersaantal van ruim 16.000 naar 21.000 bezoekers is gestegen.De eerste drie dagen is er tegelijkertijd een grote postzegeltentoonstelling, die georganiseerd wordt de NVPH [Postzegelhandelaren]. Zie ook www.brabanthallen.nl

 
 Terug naar boven