In De Tent: Fotoexpo van St. Jansbeelden geopend

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-11-2004 Maandagavond 29 november 200d werd in restaurant De Tent in de Hinthamerstraat een expo geopend met foto’s van Gildas de la Porte. Delaporte is behalve musicus bij het Brabants Orkest [contrabassist] en beiaardier ook fotograaf.
In de restauratieperiode beklom hij de St.Jan om van diverse kanten de beelden en sculpturen vast te leggen. De Bosschenaar van Franse afkomst verraste zijn gasten -behalve met zijn unieke foto’s- ook op enkele muzikale –populair-klassiek getinte- melodieën. Die werden door relaties en kinderen van relaties/vrienden gespeeld. Het geheel werd afgerond met een menu van de chef –kok Michel van de Walle. Met dit gevarieerd programma wilde de kunstenaar Delaporte zijn oorspring en achtergrond laten horen zien en proeven.

Gildas Delaporte beiaardier, contrabassist en fotograaf opende maandag 29 november 2004 zijn eerste expositie met foto's van St. Jansbeelden in restaurant De Tent in de Hinthamerstraat. De ambiance was goed een sfeervol: Restaurant De Tent. Daar werd ook nog eens populair-klassieke muziek ten gehore werd gebracht door onder meer Floris Becht, en de violisten Marleen de Bruin en Mariëlle ...
Tot de musici die optraden behoorden Marleen de Bruin [viool] Mariëlle [viool] en de pianiste Floris Becht. . foto's © gerard monté, 29 november 2004.

De Tent wordt gerund door Will Leysten en de chef-kok Michel van de Walle die tweeëneenhalf jaar geleden de zaak grondig hebben gerenoveerd en tot twee panden hebben samengevoegd.

-Links de chef-kok Michel van de Walle die samen met Wil Leysten de Tent exploiteer.
-Links: Een overzicht en een detail van de expositie in de Tentfoto's © gerard monté, 29 november 2004.

Na de opening deden de 50 gasten zich te goed aan een uitgekiend menu dat afgestemd was op het herfstseizoen. Dat kunstig bereid diner opende met een origineel gecomponeerde carpachio en daarna hertenbiefstuk als hoofdgerecht . Een kleurrijk en smaakvol toetje [voor de kinderen een ijscoupe] sloot de avond en het diner af.

DelaPorte raakte gefascineerd door de Bossche kathedraal en maakt met zijn opnamen and


Terug naar boven