1e expo dak-en thuislozenatelier in Barok Hinthstr

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-11-2008 | Gewijzigd op: 11-11-2008
In het voormalige winkelpand Barok op Hinthamerstraat 147 is vanaf donderdag 13 november 2008 de eerste expositie te zien van het dak-en thuislozenatelier. Die expo is opgezet samen met  het Inloopatelier en Studio Happymoon.
Na de Nachwacht als schilderijtafereel en als film en de modeshow de Catwalk [in de  W2] komen de dak-en thuislozen nu aan een eigen expositie toe. Die bestaat uit tekeningen en schilderijen en objecten, die voornamelijk bestaan uit straatafval. Dat laatste komt omdat kunstenaar Sophie Gruijters opdracht kreeg met de dak-en thuislozen een kunstproject uit te voeren. Omdat er al een veegploeg van het Pastoraal Uitzendbureau [PUB] bestaat, is ze daarmee op stap gegaan.Daaruit zijn de kunstwerken  voortgekomen.

In de winkelruimte -ter hoogte van de Geerlingse Brug -zijn diverse hoeken gevuld met uiteenlopende kunstwerken.

foto's © paul kriele, 11 november 2008.


Hierboven: een kunstwerk van straatafval dat geperst zit een gegoten blok hars. Er boven hangt een straatwerkershesje. foto's © paul kriele, 11 november 2008.

De expositie in Barok loopt tot en met 30 november 2008 en is op donderdagavond en zondagmiddag geopend. Het Inloop[atelier /StudioHappymoon is gevestigd aan de Tolbrugstaat 16, waar ook het distributiecentrum van de Zelfkrant zit.