Bieb viert voltooiing schoolBiEBs met symposium leesbevordering

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-04-2014 De Bossche Bibliotheek sluit het realiseren van biebs in elke basisschool af op 23 april 2014 met het symposium ‘Van kast naar inhoud’ in de Verkadefabriek. Tegelijk is dat het startschot van een verdere doorontwikkeling van de nationaal geroemde biebformule. Directies en leerkrachten van de basisscholen en andere betrokkenen worden tijdens het programma geïnformeerd over en geïnspireerd door onderzoeken, ideeën en tips rondom leesplezier en leesbevordering bij kinderen.

De speciale schoolbibliotheken bereiken ruim 13.000 Bossche kinderen en 2.000 leerkrachten die jaarlijks gezamenlijk vierhonderdduizend boeken lenen. De 11 leesconsulenten en 300 vrijwilligers zorgen voor de inhoudelijke, facilitaire en logistieke ondersteuning op de scholen. Inmiddels krijgen ook alle 16 locaties voor Voor- en vroegschoolse educatie (VVE) een schoolBiEB.

Symposium
Gasten op het symposium zijn: dr. Suzanne Mol bekend van haar standpunt dat  lezende kinderen het maatschappelijk beter doen en dr. Thoni Houtveen, die wetenschappelijke kennis naar leesprogramma’s voor scholen vertaald. Zij pleit voor een focus [door leerkrachten] op leesmotivatie in plaats van leesmoeilijkheden.