September: maand van het schrijven in de Bieb

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-08-2014 | Gewijzigd op: 20-08-2014
De Bibliotheek in de Hinthamerstraat heeft de septembermaand 2014 omgedoopt tot 'Maand van het Schrijven'. Dat doet ze ism het Stedelijk Museum.
In die maand worden er ondermeer literaire workshops en masterclasses gehouden. Doel is creatieve schrijvers de gelegenheid te geven zich verder te bekwamen in het professioneel schrijverschap en hen een podium te bieden om hun kansen op de markt te doen verruimen.
  ...
De bekende journalist en radiomaker Jan Donkers verzorgt een exclusieve masterclass 'Reisverhalen schrijven'. Er zijn workshops over personages, presenteren, poëzie en korte verhalen, verzorgd door onder andere de Vlaamse schrijver Ivo Victoria en de ongekroonde koningin op de korte baan Sanneke van Hassel. Annemie Jans, directrice van uitgeverij De Geus, toont een unieke blik achter de schermen van de grootste literaire uitgeverij van het Zuiden.

Jonge succesvolle schrijvers zoals Hanneke Hendrix presenteren tijdens 'Proefschrift!' nieuw werk en vertellen over het schrijfproces. Gedurende de maand kan jong en oud op zondag laagdrempelig zelf (dicht)kunst maken tijdens de inloopworkshop in de studio van SM's. En de Schrijfwerkplaats verleent EHBO aan gemankeerde teksten.