Nan van Schendel nieuwe directeur Biblitotheek

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-03-2016 | Gewijzigd op: 30-03-2016
Met ingang van 1 augustus 2016 is Nan van Schendel benoemd tot nieuwe directeur/bestuurder van de bibliotheek.
De huidige directeur/bestuurder, Hans Derks, treedt per die datum af, maar zal nog tot 1 oktober 2017 aan de stichting verbonden blijven als ‘bijzonder adviseur voor de directie’.
De in Made woonachtige
Nan van Schendel is de
nieuwe directeur van de bibliotheek.
 

De grote veranderingen en uitdagingen die de bibliotheek te wachten staan vormen de achtergrond van deze mutatie. 
Er spelen eigentijdse ontwikkeling van bibliotheken, de mogelijke her-huisvesting [volgens het  Coalitieakkoord], de mogelijke integratie van Bieb, Muzerije en Bureau Babel. Ook speelt de naderende pensioendatum van Hans Derks. Mede na overleg met Derks is met het oog op stabiliteit en continuïteit tot deze benoeming besloten.

Nan van Schendel (59) is als directeur van de bibliotheek van Gouda, beter bekend als ‘de Chocoladefabriek’, beslist geen onbekende in de Nederlandse bibliotheekwereld. Haar ‘Chocoladefabriek’ werd in 2015 uitgeroepen tot beste bibliotheek van Nederland en is hét voorbeeld hoe je in een bezuinigings-realiteit aansprekende en succesvolle bibliotheken kunt maken.
Nan van Schendel is naast haar betaalde werkzaamheden in de bibliotheekwereld Lid van de Inkoopcommissie Digitale Content van de Koninklijke Bibliotheek en Adviseur Bibliotheken en Letteren van de Raad voor Cultuur. Ze heeft ook in het verleden een groot aantal bestuursfuncties vervuld [o.a. landelijke bibliotheekwereld].