Inspirerende Schrijversweek in Bieb

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-08-2016 | Gewijzigd op: 19-08-2016
De BiEB organiseert in september 2016 de Maand van het Schrijven. Professionele schrijvers delen hun kennis en inspireren amateurschrijvers tijdens workshops, masterclasses, lezingen en ontmoetingen.


-Stadschroniqueur Eric Alink bijt het spits af en geeft een masterclass over columns waarbij hij voorbeelden aanhaalt uit de Nederlandse columnistiek en enkele kronieken voordraagt uit eigen werk. 
-Schrijver en columnist Özcan Akyol - bekend van De Wereld Draait Door en columns in het Algemeen Dagblad - vertelt over zijn nieuwe boek ‘Turis’. 
- De sfsluiter van de Maand van het Schrijven is de tv-persoonlijkheid Hugo Borst  die komt vertellen over zijn laatste boek ‘Ma’ waarin hij vertelt over zijn dementerende moeder.

Verder kunnen de deelnemers met Jacobina Kunnen kinderverhalen leren schrijven en zijn er workshops waarin je in de wereld van persberichten, commerciële teksten en cabaretteksten duikt.
Tijdens een ontmoeting met
De Bossche schrijfster Willy van Oost licht haar schrijfproces toe en de dames Nomad en Villager geven tips over het schrijven van reisverslagen en blogs.

Kijk voor het volledige programma op www.bibliotheekdenbosch.nl