In Bieb: Themabijeenkomst 'Dreigende tweedeling samenleving'

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-01-2017 | Gewijzigd op: 18-01-2017
 Verschillen in de samenleving nemen toe. Verschillen in inkomen, opleidingsniveau, stemgedrag, normen en waarden. Kandidaat Tweede Kamerlid Stijn Steenbakkers voor het CDA: “Het is zo ver dat sommige groepen mensen elkaar nooit meer tegenkomen en elkaar simpelweg niet meer begrijpen. Ik heb de vaste overtuiging dat we hier als politiek veel meer aan moeten doen, willen we onze Nederlandse samenleving bij elkaar houden.” In hoeverre zijn deze toenemende verschillen een probleem? En wat kunnen we er concreet aan doen een tweedeling te voorkomen? Steenbakkers gaat samen met enkele sprekers en met het publiek dieper in op deze materie.

Gastsprekers bisschop Gerard
de Korte en burgemeester Ton Rombouts
.
foto's © paul kriele, 5 maart 2016[l.]en 27 maart 2013.

Op woensdag 25 januari bent u vanaf 19.30 uur van harte welkom in de StadsBieb aan de Hinthamerstraat 72 te ‘s-Hertogenbosch. Tijdens deze avond zullen de volgende sprekers aanwezig zijn en hun visie geven op dit thema:
• Mgr. Gerard de Korte, bisschop van 's-Hertogenbosch
• De heer Ton Rombouts, burgemeester van 's-Hertogenbosch
• De heer Marcel Wintels, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Wielerunie en
oud-bestuursvoorzitter van Fontys Hogescholen.

Voorafgaand aan het debat verzorgt Joks Jansen, directeur van Brabant Kennis, een inleiding nav het recent verschenen rapport van Brabant Kennis ‘Mind the Gap’.
Aanmelding [beperkt aantal zitplaatsen] via info@cdadenbosch.nl.