Nieuwjaarsrede van directeur Van Schendel van Bossche Bibliotheek

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-01-2018 | Gewijzigd op: 11-01-2018
Nan van Schendel, directeur van de bibliotheek 's-Hertogenbosch, legde in haar Nieuwjaarstoespraak het accent op verbinden met elkaar. Van de NRC-columnist Japke-d Bouma leende ze een uitspraak 'Kijk niet vooruit of achteruit, maar opzij: kijk elkaar aan'. 

  Nan van Schendel,
directeur -bestuurder Bibliotheek 's-Hertogenbosch.


...........................................................................................


De Bossche bibliotheekorganisatie heeft zich met de overname van de Vughtse en Gestelse bieb versterkt, sprak Van Schendel die uiteraard inging op de fusie met Babel en de Muzerije dit jaar.
En wat de eigen organisatie betreft: het aantal bezoekers steeg, maar het aantal uitleningen bleef op gelijk niveau.
Naast het feit dat de Bieb meer dan 90 schoolBIEBS op de scholen heeft, is er ook al een eerste schooolBieb binnen het MBO.  

Als vernieuwende programma's noemde de directeur onder meer:
de Harry Potternacht:  terwijl hun ouders de Kunstnacht bezochten, brachten hun kinderen de nacht door in de bibliotheek, de kennismaking met robots, de digitale lessen in gebruik van de e-overheid, het Taalhuis, de voorleeshond en de literaire talkshows van Wim Daniëls.

De bieb stelde met het Netwerk tegen de armoede en de Quiet Community 's-Hertogenbosch 500-600 gezinnen die onder de armoedegrens leven, in staat kennis te nemen van het aanbod van de bibliotheek.