Bieb en Muzerije- na doorbaak- onder één dak

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-12-2019 | Gewijzigd op: 10-12-2019
Directeur van Babel
Nan van Schendel
die de eerste
slopershamer
tegen de muur zet.
......................................

 

Nan van Schendel, directeur van Babel, heeft  vrijdagmorgen 6 december 2019  symbolisch de eerste hamer gezet tegen scheidingsmuur tussen Muzerijje en Bibliotheek. De handeling markeert de start van de verbouwing - die naar verwachting februari 2020 gerealiseerd zal zijn. Dan kunnen  bezoekers van het ene gebouw naar het andere lopen.  Tevens is er een inhoudelijke verbinding met het aanbod van het gefuseerde Babel [vanaf begin 2019] tot stand gekomen. 
Cursussen, lezingen, collectie en exposities gaan steeds verder samensmelten. De bladmuziekcollectie van de bieb zal voortaan op Babel [Hinthamerstraat  74] te vinden, de plek waar de muzieklessen worden gegeven. Ook worden de openingstijden van de twee gelijk getrokken. 

De doorbraak is de opmaat naar de grote verbouwing die Babel en de gemeente samen aangaan en die over drie jaar gerealiseerd moet zijn. Bij dit bouwtraject worden de Bosschenaren betrokken. In de campagne ‘Bouw mee aan Babel’ kau men ideeën, wensen en dromen voor de toekomstige plek voor bibliotheek, kunst en cultuur delen. Zie daartoe www.bouwmeeaanbabel.nl 
 
......

Bericht van 28 november 2019 : Bieb en Muzerije na doorbraak onder één dak.

Doorbraak panden Babel aan de Hinthamerstraat 72 en 74 
Volgende week wordt gestart met het maken van een doorgang tussen de panden van Babel aan de Hinthamerstraat 72 en 74.  Op de betreffende plek, zowel bijde Bieb als bij de Muzerije, is dat al aangegeven. Het wordt slechts een 'tussendoortje' want bij de Muzerije kom je vanuit de Bieb gezien, in een verscholen hoek naast de toiletgroep terecht. De doorbraak zal in februari 2020 gereed zijn.
 
....
...........................
-Boven: De zijde Muzerije, naast de toiletgroep waar de doorbraak komt.
-Onder: Zijde Bibliotheek,  bij de cd's achter de horecebalie, waar de doorbraak kom
t.
foto's © paul kriele, 27 november 2019.
 
.....

Voor dat karweitje is door de raad  [dd. 4 april 2019] een krediet van maximaal € 130.000  beschikbaar gesteld. ..
In een persbericht heet dat: eHet zetten van een belangrijke stap naar de volledige integratie van Bibliotheek en Muzerije in Babel.
Verder onderzoek richt zich onder het kopje 'Plan uitwerking huisvesting Babel’ :
-Inhoudelijk onderzoek functies en takenpakket Babel toekomst (looptijd 2019)
-Technisch onderzoek pand bibliotheek (looptijd tot medio 2020)
-Projectplan vervolg (looptijd tot medio 2020).

Terug naar boven