Nederland Leest met Hella Haasse en Yvonne Keuls

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-10-2009 | Gewijzigd op: 12-10-2009
Hella Haasse te gast in Den Bosch tijdens 'de week van 'Nederland leest'.  

Van vrijdag 23 oktober t/m zaterdag 20 november 2009 vindt de  4e editie plaats van de campagne Nederland Leest. Gedurende deze periode leest en bespreekt het hele land weer collectief één en hetzelfde boek. Dit jaar is dat de roman 'Oeroeg' van Hella Haasse. Biebleden kunnen gedurende de campagne een gratis exemplaar van deze roman bij één van de vestigingen ophalen. De bedoeling is dat zoveel mogelijk Nederlanders hetzelfde boek lezen en daarover met elkaar praten.
Tevens staan er speciale activiteiten op het programma en is er een wedstrijd uitgeschreven voor het ontwerpen van een boekomslag. 

activiteiten
Tijdens de campagne Nederland Leest ontvangen Bruna Rosmalen en de Bieb op maandag 2 november 2009 schrijfster Yvonne Keuls, die specifiek over haar Indische boeken zal uitwijden, waaronder haar nieuwe roman Benjamins bruid. 

Tijdens de voorstelling ‘Heel Nederland leest Oeroeg'  [16 november] declameert en zingt cabaretier Rop Janze in de Stadsbibliotheek cabaret- en liedteksten van Hella Haasse uit de jaren '40. Hella Haasse komt overigens niet zelef naar Den Bosch.

Ontwerpwedstrijd boekomslag Oeroeg
Naast de reguliere bibliotheekpocket van Oeroeg verschijnt er ook een editie met een blanco omslag in een geselecteerde oplage van 10.000 exemplaren, waarvan 100 door de Bossche bieb worden verstrekt. Lezers worden uitgenodigd hun eigen omslag te ontwerpen. 
Maar.. vanaf 23 oktober 2o09 is  het blanco omslag ook te downloaden via www.nederlandleest.nl.
De winnaar van de ontwerpwedstrijd ontvangt vijf prachtige exemplaren van Oeroeg naar eigen ontwerp.