Strijd om beste Brabantse dichter

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-12-2009

Gastoptreden door Vrouwkje Tuinman tijdens de literaire show van 'Brabant Gedicht'. De Bossche schrijfster debuteerde in 2004 met de bundel Vitrine. In 2010 wordt een nieuwe dichtbundel van haar verwacht.
 

In januari 2010 voltrekt zich wederom de strijd om de titel ‘Beste Brabantse dichter 2010’. Dan vindt in ’s-Hertogenbosch en Leuven alweer de zesde editie plaats van Brabant Gedicht. Op 11 januari 2010 verschijnen in de Stadsbibliotheek acht Noord-Brabantse dichters voor een plek in de finale van deze internationale gedichtenwedstrijd.
Tijdens die voorronde dragen acht talentvolle dichters voor uit eigen werk. Vier van hen gaan door naar de finale op zaterdag 30 januari in Leuven, enkele dagen na de Gedichtendag.
Eregast is de populaire schrijfster Vrouwkje Tuinman.

Brabant Gedicht is een gedichtenwedstrijd voor jongeren tussen de 16 en 30 jaar, die in Nederlands of Vlaams Brabant zijn geboren of wonen.
De uiteindelijke winnaar van Brabant Gedicht 2010 ontvangt een geldbedrag en is verzekerd van een optreden op het poëziefestival 'Onbederf’lijk Vers' [april 2010].
Opgave viawww.bibliotheekdenbosch.nl.