Keulse Kar: Voorronde van Finale 'Brabant Gedicht'

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-01-2005  In de Keulse Kar vond op maandagavond 3 januari 2005 de voorronde plaats van Brabant Gedicht. Deze cultureel/literaire wedstrijd, georganiseerd door de Stadsbibliotheek en de Keulse Kar, gaat vooraf aan de finale.
Het is in deze reeks de 4e voorronde. Van deze ronde werd schilder/dichter Arnoud Rigter de winnaar.
Rigter had een samenspraak met zijn eigen stem [via de cassetterecorder ]als performance Typerende woorden uit zijn poëzie waren: roltrappen, holle kerktorens, geboden en chemische engel.

Nikki Nijsten die dichttte over maatschappelijke zaken en gevoelservaringen.. Zij eindigde- met Vivi Wilms - op een gedeelde 2e plaats 
De winnaar van de 4e voorronde Arnoud Rigter.
Vivi Wilms eindigde op een gedeelde 2e plaats met Nikki Nijsten.
na afloop vond er een geïmproviseerde voordracht plaats met o.a. Nikki Nijsten en Niels Schoenmaker die er een poëtisch duet van maakten.

foto's © gerard monté, 3 januari 2005.

2e plaats winnares Nikki Nijsten volgt de opleiding fotonica aan het Koning Willem 1-College waar zij beeld en poëzie combineert.
Vivvi Wilms heeft liefde als inspiratiebron. Het door haar voorgedragen gedicht, dat op internet staat, is in een Amerikaanse bundel opgenomen. De gedichten van Wilms worden regelmatig door anderen [muziekschrijvers] op muziek gezet.